Pozovite nas na +387 (0)36 573 805 ili napravite Online RezervacijuNAPRAVITE REZERVACIJU

Izleti i ekskurzije

Sarajevo

Izlet Sarajevo

Glavni grad Bosne i Hercegovine. Dominira od davnina kao jedan od najljepših gradova, a isto se može reći da posjeduje prelijepe historijske spomenike. Sarajevo počinje svoj urbani razvoj još u XV vijeku, kada na ovom prostoru Isabeg Isahković gradi veliki broj sakralnih objekata, po dvoru koji je sagradio, ovaj grad će dobiti ime "Saraj-ovasi", što znači "dvor u polju". Bašćaršija - Stari dio grada. Riječ "baš-čaršija" znači "glavna čaršija". Poznata je po sačuvanim karakteristikama prošlosti-uličicama sa starim zanatima, šadrvanima, džamijama i crkvama. Vjećnica - Nastala je krajem prošlog vijekana kraju Bašćaršije, na parceli u obliku trokuta. Projektovao ju je 1892 Aleksandar Wittek, koji je započeo gradnju.

Dubrovnik

Izlet Dubrovnik

Vožnja autobusom kroz Hercegovinu uzduž rijeke Neretve sve do Metkovića, a zatim dalje prema Jadranskom magistralom. Nakon 3 sata vožnje, dolazimo do vidikovca iznad grada, sa kojeg možete vidjeti krovove Dubrovnika, stari grad u svom slikovitom okruženju. Ovaj grad je na popisu zaštite UNESCO-a i kulturne baštine. Srednjovjekovni grad Dubrovnik, obuhvaćen zidinama i utvrdama je prava riznica arhitektonskih i kulturnih artefakata koji su preživjeli u svim stoljećima na jedinstven način. Ugodnom šetnjom dolazimo do Kneževa dvora, Franjevačkog samostana s poznatom apotekom iz 14. stoljeća i drugih zanimljivih mjesta. U slobodno vrijeme, postoji mogućnost posjetie gradskih zidina i otočića Lokruma u blizini Dubrovnika.

Hercegovina

Izlet Hercegovina

Najatraktivniji i veoma značajan grad iz srednjeg vijeka u dolini Neretve je Počitelj. 1471 Turci su zauzeli Počitelj. To je grad – muzej urbanizma i arhitekture, muzej pod vedrim nebom. Ovaj se grad nalazi na auto-putu dolinom Neretve, sa jedne strane prema Mostaru i Sarajevu, a sa druge strane prema Jadranskom moru. Ruševine utvđene rimske vile na Mogorjelu kod Čapljine se ubrajaju među najznamenitije spomenike kasnoantičke arhitekture u bivšoj Jugoslaviji. Objekat je otkopan između 1890 i 1903 godine. Dužina iznosi 102 m, a širina 86 m. Ova građevina je slična Dioklecijanovoj palači u Splitu. Predmeti nađeni u mogorjelu potječu iz IV vijeka.